Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Munkába járós kör

A vasút korszerűsítése miatt megszűnt a vonatközlekedés Esztergom-Nyugati pu között, így  rákényszerültem a Volán járataira, sajnálatos módon azonban a 10-es úton sok sorstársam akar nap mint nap bejutni, így napi rendszerességgel egy órás dugóban ücsörgés, vagy állás várt rám. Elkezdtem alternatív útvonalakon, megoldásokon gondolkozni, így amint jött a jó idő kipróbáltam a biciklivel munkába projektet, mely nekem nagyon bejött. Első időkben a vasút régi nyomvonalán jártam, úgy éreztem enyém a sztráda, de ez a múlt, így inkább a számomra legjobban bevált és mindenkinek ajánlott utat írom le, hátha valaki kedvet kap.

Táv: 15,34 km (Solymár, Templom Tér/Budapest, Gyöngyösi utca.)

Idő:00:52:34

Átlagsebesség:17,51 km/h

Nehézségi szint: könnyű

A jól megszokott Templom térről kezdjük a gurulást a Bajcsy Zsilinszky utcán legurulunk a Mátyás Király útra ahol balra fordulunk és kis főúton való gurulás után a Béke útig folytatjuk utunkat ahol jobbra fordulva átvágunk a mezőn.Imádom ezt a mezőt, fáj a szívem, ha arra gondolok, hogy ezt a Krautgarten nevű részt be akarják építeni, de hát a telkek itt is magánkézben vannak, így csak idő kérdése. 

 

wp_20160418_06_57_26_pro.jpgSolymári várat balról kerülve a kápolna mellett a Major utcán végig haladunk, majd balra fordulunk a Rókus utcába, amely elvezet a vasútállomás előtti körforgalomba, ahol az első kijáraton folytatjuk az utat. A frissen átadott úton egészen a felüljáró előtti bal kanyarig megyünk, ahol letérünk jobbra. Az először jó minőségű aszfalt út átcsap nagy szemű murvás útba, ez az út amit sokan 10/B-nek neveznek, mert rengeteg autós erre próbál egérutat nyerni a dugó miatt.

 

 

wp_20160407_18_14_47_pro.jpgA szakasz kicsit poros, ugyanis a kedves autósok nagyon sietnek reggelente és hát nem nagyon érdekli őket ha valaki drótszamáron, vagy gyalog halad az útjukba, viszont ha épp nem jön autó egész élvezetes. A vasúti átkelőt elhagyva megpillantjuk a 10-es útat,melyre a 10/B- ből  jobbra ráfordulunk. Ez a szakasz a leg kellemetlenebb, én személy szerint bár sokszor dugó van mégis az út menti föld padkán megyek, jobb a békesség. A 10-es úton a körforgalomig haladunk, itt letérünk a második kijáraton a régi Bécsi útra, ahol nyugodtan lehet tekerni mert elég gyér a forgalom.

 

wp_20160404_17_17_11_pro.jpgA Bécsi útból Aranyvölgyi út lesz, melyen első osztályú bringa út van egészen a felüljáróig, itt jobbra átkelünk a vasúti átjárón és balra a Keled utcán folytatjuk utunkat, itt is új aszfalt vár ránk,  a vasút bal kéz felé esik, be hajtunk a zsákutcába jobbra elhaladunk a baseball pálya mellett egészen Aquincum vasúti megállóig.

 

 

 

 

wp_20160422_07_26_06_pro.jpg Itt át bújunk a vasúti töltés alatt, majd a  hévmegállónál átkelünk a Szentendrei úton. 

 

 

 

 

 

wp_20160418_07_34_22_pro.jpgA zebrán átkelve jobbra a vasúti töltés felé vesszük az irányt és ahogy elértük balra közvetlenül a töltés mellett haladunk tovább az Északi vasúti összekötő híd irányába. Érdekesség, hogy itt húzódott kétezer éve az Aquincum-i város északi fala. A vasút felújítás alatt volt olyan töltés szakasz, melyet teljesen elbontottak, hogy a régészek feltárásokat végezzenek, ha jól emlékszem találtak egy régi szemét gödröt, jaj, hogy örültek a sok régi kidobott hajcsatnak, használati tárgynak. 

 

wp_20160407_07_35_48_pro.jpgAz Északi vasúti összekötő hídon külön élmény átkelni a reggeli órákban, szeretem amikor a reggeli napsütésben még munka előtt azt csinálom amit egyébként szabadidőmben is szeretek, kicsit olyan érzésem van ilyenkor mintha hétvége lenne, néha megállok gyönyörködni a Duna szépségében, teljesen el tudok lazulni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.